Könyveink

Adjátok vissza az életemet!

adjatok-vissza-az-eletemet.jpg
adjatok-vissza-az-eletemet.jpg
Cikkszám: 978-963-9711-20-4
Érdeklődjön
Érdeklődjön + Áfa
Kiadó: Trivium Kiadó
Eredeti cím:Adjátok vissza az életemet!
Alcím:Memoár
Író:
  • Marina Nemat
Nyelv:
  • Magyar
Kötésmód:
  • Keménytábla
Oldalszám:312
Méret:135 x 200 mm
ISBN:978-963-9711-20-4
 

Könyv ismertetője

„Két fegyveres, szakállas őr állt az előszobában. Egyikük nekem szegezte a fegyverét. Úgy éreztem, mintha kiléptem volna a testemből, és egy filmet néznék. Anyám teste remegett és arca fehér lett. Az apám bámult engem és a könnyek végigfolytak az arcán. Nem láttam őt sírni nagyanyám halála óta."
Mindez nem kitalált regény, hanem drámai érzékkel megírt szívszorongató valóság. A hamarosan filmen is látható regény hitről, szerelemről, de – mindenek előtt a túlélésbe vetett örök reményről szól.
Húszegynéhány év távlatából az iráni forradalom a politikai hatalmi játszmák témakörébe tartozik. Ám az irániak számára, akik akkor éltek – és szerettek -, olyan volt, mintha megőrült volna a világ. Könyveket tiltottak be, a nyilvános érzelemnyilvánítás bűnténynek számított, felnőtteket és fiatalokat egyaránt letartóztattak és börtönbe vetettek.

1982. Az iráni forradalom tetőfoka. A tizenhat esztendős Marinát két iszlám gárdista viszi el. A hívő keresztény lány azért ítéltetett az iszlám társadalomra veszélyesnek, mert azt követelte, hogy ne kormánypropagandával foglalkozzanak matematika órán.
A börtönben megkínozzák, halálra ítélik, és feltehetően ki is végzik, ha a forradalmi őrség egyik tagja utolsó pillanatban meg nem menti a kivégzőosztag elől. Az élete ára – térjen át az iszlám hitre és legyen a felesége. Férjét azonban meggyilkoltatják... Feleségül megy Andréhoz, a katolikus magyar származású orgonistához. Bár tudja, hogy keresztény férfi nem vehet el iszlám nőt, és ha kiderül, mindkettejüket megölik...
Marina nem tud szabadulni börtönbeli emlékeitől, úgy dönt, megírja páratlan túlélés-történetét, mely a világon mindenhol sikerkönyv.
Jelenleg az írónő Torontóban él magyar származású férjével, Andréval és két fiával.

Értékelés+Eddigi értékelések: 0

Add meg a neved!
Írd le hogy mi az ami nem tetszik!
Írd le a véleményed!
Add meg az ellenőrzőkódot!
Ellenőrzés
Még nincsenek vélemények ehhez a termékhez

Hírlevél

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy elsőként értesülhess akcióinkról, megjelenéseinkről és legjobb ajánlatainkról!

NAIH-75246/2014.

Előkészületben

-30%
3 990 Ft 2 793 Ft 2 660 Ft + afa

Híreink

Újra várjuk kedves Olvasóinkat a Kiadóban!

Újra várjuk kedves Olvasóinkat a Kiadóban!

Örömmel értesítjük Önöket, hogy ismét elérhető a megrendelt könyvek személyes átvételének lehetősége. Várunk mindenkit szeretettel 9-től 16 óráig! A Trivium Kiadó csapata

Rádió interjúk könyvekről

Facebook