Könyveink

Az emlékezet csapdájában

az-emlekezet-csapdajaban.jpg
az-emlekezet-csapdajaban.jpg
Cikkszám: 978-963-9711-68-6
3 290 Ft 1 645 Ft
1 567 Ft + Áfa
Kiadó: Trivium Kiadó
Eredeti cím:Az emlékezet csapdájában
Író:
  • Martin Suter
Nyelv:
  • Magyar
Kötésmód:
  • Kartonált
Oldalszám:272
Méret:135 x 200 mm
ISBN:978-963-9711-68-6
 

Könyv ismertetője

A szerző a Small World-ért megkapta a legjobb külföldi regénynek járó francia díjat, a kötet csak Svájcban 25 kiadást élt meg, nemrég pedig film készült belőle Gerard Depardieu főszereplésével.

Konrad Langnak nem igazán volt boldog az élete, ha valakinek, neki lett volna oka elfelejteni a múltját: kora gyermekkorától egy dúsgazdag családtól függött, amely soha nem fogadta be, de nem is engedte el igazán. Most, hatvanas évei közepén élete révbe érni látszik: megismeri a szerelmet, és végre megszabadulhat a múltban gyökerező béklyóitól is.
Élete azonban hirtelen megrendítő fordulatot vesz. Apróságokkal kezdődik: tévedésből a hűtőszekrénybe teszi a levéltárcáját, elfelejti a nő nevét, akit feleségül akar venni... De minél több rövid távú emléke tűnik el betegsége – az Alzheimer-kór – miatt, annál nagyobb erővel törnek a felszínre korai emlékei. Ez pedig különösen nyugtalanítja azt az öreg milliomos hölgyet, akihez Konradot gyermekkora óta sajátos kapcsolat fűzi. De vajon miféle sötét családi titkot őrizhet Konrad, amelynek nem szabad kitudódnia? Csak a hatalmas vagyon lenne a tét, amikor az életére törnek?

A regény akár orvosi történet is lehetne, a betegség esettanulmányba illő leírása, olykor krimibe átmenő fordulatokkal, de ami a legfontosabb: érzékletesen követi végig egy ember életét, a beteg lassan beszűkülő világát és környezetének hozzá fűződő visszás érzéseit. Gazdag írói eszközökkel mutatja be, mi mindent „nyerhet" egy ilyen beteg azzal, hogy újra gyermekké lesz. Az érzékelés új világa ez, ahonnan azonban nincs átjárás a felnőtt, működő társadalomba.
A feszes, ugyanakkor megindító, mégis rendkívül hiteles történet során lassan bontakozik ki a vég, amely még az utolsó oldalakon is szolgál meglepetéssel. Izgalmas, mint egy pszicho-regény, a szerző pedig egyszerre tárgyilagos, intelligens, rafinált, akinek meseszövésében egyaránt ott bujkál a humor és a feszültség.

Martin Suter 1948-ban született Zürichben. Író, esszéista és forgatókönyvíró. 1991-ig reklámszövegeket írt és kreatív igazgatóként dolgozott. Azóta teljesen írói munkásságának szenteli életét. Családjával Spanyolországban és Guatemalában él.

Értékelés+Eddigi értékelések: 0

Add meg a neved!
Írd le hogy mi az ami nem tetszik!
Írd le a véleményed!
Add meg az ellenőrzőkódot!
Ellenőrzés
Még nincsenek vélemények ehhez a termékhez

Hírlevél

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy elsőként értesülhess akcióinkról, megjelenéseinkről és legjobb ajánlatainkról!

NAIH-75246/2014.

Előkészületben

-25%
3 990 Ft 2 993 Ft 2 850 Ft + afa

Híreink

Újra várjuk kedves Olvasóinkat a Kiadóban!

Újra várjuk kedves Olvasóinkat a Kiadóban!

Örömmel értesítjük Önöket, hogy ismét elérhető a megrendelt könyvek személyes átvételének lehetősége. Várunk mindenkit szeretettel 9-től 16 óráig! A Trivium Kiadó csapata

Facebook