Könyveink

Hősök gatyában

hosok-gatyaban.jpg
hosok-gatyaban.jpg
Cikkszám: 978-963-9711-07-5
2 190 Ft 1 752 Ft
1 669 Ft + Áfa
Kiadó: Trivium Kiadó
Eredeti cím:Hősök gatyában
Alcím:Ó, azok a nyolcvanas évek!
Író:
  • Tóth Gábor Ákos
Nyelv:
  • Magyar
Kötésmód:
  • Kartonált
Oldalszám:168
Méret:125 x 200 mm
ISBN:978-963-9711-07-5
 

Könyv ismertetője

Ó, azok a boldog nyolcvanas évek!
Az a fantasztikus szellemi pezsgés!
Az a dinamizmus, azok a nagy kalandok...
Akár így is kezdődhetne a történet...

Kis falu a Balaton-felvidéken. Alig néhány ház, azokat is többnyire fővárosi művészek lakják. 1981-ben itt nyaralt vagy két tucat lengyel iskolás gyerek, akiket a Szolidaritás küldött Magyarországra... Aki ezek után azt gondolja, hogy egy újabb múltfényező eposzt tart a kezében, téved. A fanyar humorral, rendkívüli nyelvi bravúrral megírt történet afféle „történelem alulnézetben", ahol a közelmúlt „hősei" – többek között mai közszereplők – számos izgalmas kalandon, szerelmeken, mámoros éjszakákon keresztül bukdácsolnak a kijózanító végkifejletig.
Az első történet hősei természetesen nem sejthették, hogy a puha diktatúránál nagyobb veszedelem is leselkedhet rájuk. A pár évvel később bekövetkezett csernobili atomkatasztrófa azonban csak apropó egy újabb történethez, ürügy arra, hogy a szerző véleményt mondjon az itthoni elhallgatás és titkolózás mechanizmusáról. A kisregény főhőse egy teherautó sofőr, aki – Ukrajna és a kaliforniai Bolinas elképzelt határán – holmi vadkeleti cowboyként furikázik egy rakomány Csernobilban elhullott sugárzó állati tetemmel...

„Úgy érzem, tisztelegnem kell két kisregényem hősei előtt, hiszen mindazt, amit ma máskéntgondolkodásnak neveznek, az irodalmárok legjava készítette elő. No, legkevésbé sem holmi hősi pózba merevedve, sokkal inkább amolyan hétköznapi „gatyás" szeretetreméltóságban." – vallja a szerző.
Tóth Gábor Ákos író, újságíró, nyolc prózakötet, számos hangjáték és színdarab szerzője. Nevéhez fűződik az első irodalmi szamizdat megjelentetése Szféra néven – a tíz számot megélt stencilezett „folyóirat" néhány héttel a Beszélő indulása előtt „debütált".
„Egy forró és fontos nyár nyers, brutális, ugyanakkor érzelmes története, melyet a '80-as évek történelmének fényes szelei borzolnak. Zsigeri humora szinte kiált a megfilmesítés után!" Zilahy Tamás filmrendező

 

Értékelés+Eddigi értékelések: 0

Add meg a neved!
Írd le hogy mi az ami nem tetszik!
Írd le a véleményed!
Add meg az ellenőrzőkódot!
Ellenőrzés
Még nincsenek vélemények ehhez a termékhez

Hírlevél

Értesüljön legfrissebb akcióinkról, könyveinkről első kézből.

NAIH-75246/2014.

Előkészületben

20%
3 590 Ft 2 872 Ft 2 735 Ft + afa

Híreink

7000 forint felett ingyenes kiszállítás!

Fontos tudnivalók és óriási kedvezmény Olvasóink számára!

Az Adatvédelmi törvény módosulása miatt kérjük, hogy a hírlevelünkben erősítsék meg feliratkozásukat! Május 25-étől csak akkor küldhetünk ki Önöknek hírlevelet és oszthatunk meg akciókkal, rendezvényekkel kapcsolatos információkat, amennyiben ezt megteszik. 

Adatvédelmi nyilatkozatunkat itt olvashatja.

Megtisztelő lenne számunkra, ha továbbra is a Kiadó törzsvásárlói között üdvözölhetnénk, bízunk abban, hogy továbbra is köreinkben üdvözölhetjük majd!

Hűségét az adatvédelmi nyilatkozat elfogadása után egy 500 Ft-os kuponnal jutalmazzuk!

Ezúttal a szállítási költségünket csökkentettük, hiszen nincs is annál kényelmesebb, mint amikor a várva-várt könyvet a házhoz viszi a futár!

Ehhez nincs is más teendő, mint 7000 Forint felett vásárolni a Trivium Kiadó kínálatából és június 4-ig ingyen kiszállítjuk Önnek kedvenc írói könyveit! 

Válogasson újdonságaink, bestsellereink közül, vagy adja le előrendelését olyan ikonikus könyvekre, mint például a júniusban ismét megjelenő "A boldogság művészete" című kötet, amely vitathatatlanul az egyik legismertebb és legkeresettebb könyv a Dalai Lámától!

Rádió interjúk könyvekről

Facebook