Könyveink

Hősök gatyában

hosok-gatyaban.jpg
hosok-gatyaban.jpg
Cikkszám: 978-963-9711-07-5
2 190 Ft 1 599 Ft
1 523 Ft + Áfa
Kiadó: Trivium Kiadó
Eredeti cím:Hősök gatyában
Alcím:Ó, azok a nyolcvanas évek!
Író:
  • Tóth Gábor Ákos
Nyelv:
  • Magyar
Kötésmód:
  • Kartonált
Oldalszám:168
Méret:125 x 200 mm
ISBN:978-963-9711-07-5
 

Könyv ismertetője

Ó, azok a boldog nyolcvanas évek!
Az a fantasztikus szellemi pezsgés!
Az a dinamizmus, azok a nagy kalandok...
Akár így is kezdődhetne a történet...

Kis falu a Balaton-felvidéken. Alig néhány ház, azokat is többnyire fővárosi művészek lakják. 1981-ben itt nyaralt vagy két tucat lengyel iskolás gyerek, akiket a Szolidaritás küldött Magyarországra... Aki ezek után azt gondolja, hogy egy újabb múltfényező eposzt tart a kezében, téved. A fanyar humorral, rendkívüli nyelvi bravúrral megírt történet afféle „történelem alulnézetben", ahol a közelmúlt „hősei" – többek között mai közszereplők – számos izgalmas kalandon, szerelmeken, mámoros éjszakákon keresztül bukdácsolnak a kijózanító végkifejletig.
Az első történet hősei természetesen nem sejthették, hogy a puha diktatúránál nagyobb veszedelem is leselkedhet rájuk. A pár évvel később bekövetkezett csernobili atomkatasztrófa azonban csak apropó egy újabb történethez, ürügy arra, hogy a szerző véleményt mondjon az itthoni elhallgatás és titkolózás mechanizmusáról. A kisregény főhőse egy teherautó sofőr, aki – Ukrajna és a kaliforniai Bolinas elképzelt határán – holmi vadkeleti cowboyként furikázik egy rakomány Csernobilban elhullott sugárzó állati tetemmel...

„Úgy érzem, tisztelegnem kell két kisregényem hősei előtt, hiszen mindazt, amit ma máskéntgondolkodásnak neveznek, az irodalmárok legjava készítette elő. No, legkevésbé sem holmi hősi pózba merevedve, sokkal inkább amolyan hétköznapi „gatyás" szeretetreméltóságban." – vallja a szerző.
Tóth Gábor Ákos író, újságíró, nyolc prózakötet, számos hangjáték és színdarab szerzője. Nevéhez fűződik az első irodalmi szamizdat megjelentetése Szféra néven – a tíz számot megélt stencilezett „folyóirat" néhány héttel a Beszélő indulása előtt „debütált".
„Egy forró és fontos nyár nyers, brutális, ugyanakkor érzelmes története, melyet a '80-as évek történelmének fényes szelei borzolnak. Zsigeri humora szinte kiált a megfilmesítés után!" Zilahy Tamás filmrendező

 

Értékelés+Eddigi értékelések: 0

Add meg a neved!
Írd le hogy mi az ami nem tetszik!
Írd le a véleményed!
Add meg az ellenőrzőkódot!
Ellenőrzés
Még nincsenek vélemények ehhez a termékhez

Hírlevél

Értesüljön legfrissebb akcióinkról, könyveinkről első kézből.

NAIH-75246/2014.

Előkészületben

27%
3 490 Ft 2 548 Ft 2 426 Ft + afa

Híreink

Születésnapi ingyenes kiszállítás és óriási kedvezmények!

Születésnapi ingyenes kiszállítás és óriási kedvezmények!

A Trivium Kiadó márciusban ünnepli a 27. születésnapját, ünnepeljen velünk Ön is!

Március 11-től minden Trivium Kiadó által kiadott könyvre minimum 27% kedvezményt biztosítunk, de az Akcióink-ra kattintva további kihagyhatatlan ajánlatokat talál! Tekintse meg kínálatunkat akár 70%-os árkedvezménnyel! 

Március 11-től a postaköltséget is átvállaljuk Öntől, amennyiben 7000 forint felett rendel webáruházunkból, 3000 Ft-tól pedig mindössze 690 Ft-ba kerül a szállítási költség. 

Rádió interjúk könyvekről

Facebook